Mõtle uus elu positiivseks 02 Jun

hantlidTahan jõuda rohkem, võtta kaalust alla, end paremini tunda… kuid õigesti toitumine on raske, treenimine on igav ning meelsamini ei pingutaks selle nimel üldse. Ehk on olemas mingit imenippi, kuidas kõik see iseenesest laheneb? Üsna uskumatu mõte, kui järele mõelda, kirjutab fitmama.se.

Treening võib olla raske, korralik toit igav ja kallis ning on tunne, et kõigest toredast siin elus peab loobuma ehk inimene mõtleb enda jaoks asja, mis võib olla uskumatult positiivne, hoopis millekski negatiivseks. Alguses on vaja veidi pingutada, kuid kui keskenduda hoopis selle positiivsetele külgedele, muutub uuenenud elustiil hoopis põnevaks ja lõbusaks. Õhtused jalutuskäigud võivad tuima kohustuse asemel olla hoopis meeldivad ja rahustavad, kui suudad endale seda sisestada. Kui ka alguses pead aju suunama positiivsetele mõtetele, siis peagi märkad, et kõik see muutub meeldivaks, oled ise üllatunud, millega sinu keha tegelikult hakkama suudab saada.

Tervislik toit tundub õudusunenägu? Kas aju arvab, et tervisilik toit ei saa kuidagi olla maitsev? Üllata oma aju, sest paari nädala jooksul muutub maitsemeel ning varem imeliselt maitsvana tundunud šokolaad ning hamburger võivad mõne aja pärast tunduda ebameeldiva rasvase klombina, mida ei suuda allagi neelata. Tunned hoopis isu puuvilja, kala ja seemnetega salati järele.

Ka treeningute puhul ei ole vaja higistada sadu tunde jõusaalis, vaid piisab, kuid koostad enda jaoks sobiva ning meeldiva treeningplaani, mis aitab Sul end oma kehas hästi tunda. Ning kui märkad juba tulemusi ning paranenud enesetunnet, on ka lihtsam jätkata. Võta end lihtsalt kätte ning alusta asjadega, mis alguses võivad tunduda ebameeldivad. Alusta ning edasi jätkata on juba palju lihtsam.

Toitumise puhul ei ole vaja järgida karme soovitusi või lugeda igavesti kaloreid. Oleme juba lapsena tegelikult õpetatud, et korralik soe toit, kus on süsivesikuid-valke-rasvu ning puuviljad ja aedviljad mõjuvad meile hästi. Et maiustused, koogid, kartulikrõpsud ja magusad joogid on pigem harva esinevad kui igapäevase toidu osa ehk tegelikult me teame, mis on tervislik ja mis mitte.

Vaja on vaid teha algus ning proovida väikeste muudatuste abil oma toitumist tervislikumaks muuta ning teha liikumisest elu igapäevane ja loomulik osa. Juba mõne nädala pärast võid nautida oma mõtlemise muutust ning kõike seda positiivset, mis rahuliku ja tervisliku elustiiliga kaasneb. Mõõdukas ja õige toitumine, liikumise nautimine ning mis peamine, oma keha ja tema vajaduste mõistmine olgu Su päeva lahutamatud osad.

loe ja kommenteeri