Twitter aitab kaalust alla võtta 25 Okt

Tuntud telekokk Nigella Lawson on viimasel ajal oma kehakumerusi silunud lõhehommikusöökide ning, usu või ära usu, Twitteri abiga.

Viimase aastaga on Nigella rõivanumber vähenenud nelja numbri võrra ja oma edu saladusena nimetab ta just Twitterit.

Kuulus telekokk kuulub nende hulka, kes dieedist kinni pidamiseks on abi saanud Twitteri säutsudest. Tema Twitteri kontol on ligi 200 000 jälgijat, kes on saanud pidevalt infot tema dieedi käekäigu kohta, seda sageli koos fotodega.

Nigella Lawson järgib lühendite GI ja LCHF taga peituvat toitumisalast nõu, st tema menüüs domineerivad rasv ning valgurikkad toitained nagu avokaado, muna, lõhe, kana, rasvased kastmed. Süsivesikute hulka on ta vähendanud märkimisväärselt, eriti kiirete süsivesikute osas.

Oma toiduharjumuste jagamine internetis ning selle tulemusena kaalust alla võtmine on uus trend. Kuna Twitteri kasutajate arv on ligi 200 miljonit, leidub seal alati inimesi, kes sinu pingutusi toetavad. Lisaboonusena ei maksa süüa seda, mis ei mahu 140 tähemärgi piiresse.

Kaalulangetajate hulgas on Twitter muutunud uueks trendiks. Tervislikud hommikusöögid, söögikordade raportid, pildid pitsadest ning elegantselt serveeritud avokaadoviiludest.

Kasutajad loodavad, et paljastades oma menüü täies ulatuses teistele lugemiseks, aitab see neil liigsöömist vältida. Toidu- ja kaalupäevik annab parema ülevaate oma toitumisest. Riputades selle info aga teistele lugemiseks veebi üles, saad neilt tagasisidet, nõuandeid, tuge ja abi. Olukorras, kus sind tabab südaöösel tugev magusaisu, leidub Twitteris kindlasti keegi, kes sind toetab.

Kaalu langetades tekib ikka tagasilööke ning siis on tugi oluline. Olgu selleks siis kaaslane, sõber või tundmatu inimene internetis - see ei oma kokkuvõttes tähtsust. Uuringud on näidanud, et näiteks internetis elustiili kohta käivat küsimustikku täites on inimesed ausamad, kui nad on samale küsimustikule paberkandjal vastates.

Allikas: http://expressen.se

loe ja kommenteeri