Soole mikrofloora mõjutab ülekaaluliste tervist 10 Okt

Värsked uuringud näitavad, et ülekaaluliste inimeste soolestikus leiduvate bakterisortide arvu ning haiguste vastuvõtlikkuse vahel on seos. Ülekaalulistel inimestel, kelle soolestikus leidub bakterisorte vähem, tekib rohkem tervisehäireid nagu südame-veresoonkonna haigused ning diabeet.

Soolestiku mikroflooras on rohkelt erinevat sorti baktereid. Viimastel aastatel on teadlastele selgeks saanud, et soolestikubakterite hulk ning meie tervis on omavahelises seoses. Seos on avastatud ka rasvumise ning soole mikrofloora vahel.

Nimetatud uuringus osales 169 ülekaalulist ning 123 normaalkaalulist inimest. Teadlased suutsid inimese soolestiku mikrofloora põhjal jagada inimesed kahte gruppi: esimesse gruppi kuulujatel oli soolestikus palju erinevaid bakterisorte, teise grupi liikmetel oli neid tunduvalt vähem.

Grupis, mille mikrofloora liigirikkus oli väike, olid inimesed vastuvõtlikumad rasvumisele ning kroonilistele põletikele. Sellesse gruppi kuulunud ülekaalulistel inimestel oli suurem oht haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse, võrreldes nende ülekaalulistega, kelle soolestikus leidus palju erinevaid baktereid.

Allikas: http://sund.nu

loe ja kommenteeri