Saledate naiste saladused 08 Okt

Vaatad kadedusega oma saledaid sõbrannasid, kes saavad endale söögilauas kõike lubada, kuid püsivad endiselt peenikesed? Osaliselt tuleneb see pärilikkusest, kuid on ka nippe, mis aitavad peene piha hoidmisele kaasa.

1. Igapäevane liikumine

Igapäevane liikumine on väiksema kaalunumbri saavutamisel kesksel kohal. Saledad liiguvad keskmisest rohkem, eelistades ühistranspordile jalutamist ning liftile treppe.

2. Kiudained

Tarbi kiudaineterikast toitu, sest nii püsib kõht kauem täis. Täisteratooted, kaunviljad ja juurviljad tagavad pikaajalise täiskõhutunde, mistõttu esineb näksimist ja maiustamist vähem.

3. Uni

Maga end saledaks! Korralikult välja magamine mõjutab kehakaalu, samal ajal kui stress ja halb uni tekitavad näljatunde. Ameerikas tehtud uurimus on näidanud, et kui magad igal öösel vähemalt 7 tundi, siis säilitad oma kaalu või võtad kaalust alla.

4. Alkohol

Alkohol on kaloririkas ning stimuleerib isu, seepärast võib suures koguses alkoholi tarbimine muuta sind paksuks. Klaas veini annab ca 100-150 kalorit, kuid ei täida kõhtu.

5. Köögiviljad

Saledad söövad palju köögivilju ja puuvilju. Kui soovid oma kehakaalu kontrolli all hoida, täida alati pool taldrikust köögiviljadega. Rohelised lehtköögiviljad, tomat ja sibul on mõned toorained, mis mõjuvad oma kõrge vitamiinide, mineraalide ja antioksüdantide sisalduse poolest meie tervisele eriti hästi. Magustoiduks eelista kookidele puuvilju või jogurtit pähklitega.

6. Stress

Stress suurendab kehas kortisooli taset, mis omakorda paneb keha vöökohast rasva talletama, ehk stress tekitabki ümmarguse vöökoha. Stress võib põhjustada unehäireid ning ebaregulaarset toitumist. Seepärast jälgi, et leiaksid aega lõõgastumiseks ning igapäevaseks liikumiseks, sest mõlemad aitavad hästi stressi vastu.

7. Hommikusöök

Saledad söövad hommikust. Mitmed uuringud on näidanud, et hommikusöögi sööjad kaaluvad vähem kui need, kes päeva esimese söögikorra vahele jätavad. Samas on olulised ka kõik teised päevased söögikorrad, mille vahel tuleks haugata vahepalasid. Väldi hilisõhtust söömist, sest siis on keha seadnud end juba taastumisrežiimile ja magamise lainele.

8. Lõpeta dieeditamine!

Kiired dieedid ei aita! Sa võid korraks ju kaalust alla võtta, kuid kui alustad taas normaalse toitumisega, võtad tagasi kõik kaotatu ning rohkemgi veel. Ära keskendu oma kaalule, vaid kõige olulisem on vältida ebatervislikku rasva vöökohal. Uuringud on näidanud, et kerge ülekaal ja aktiivsus on parem kombinatsioon kui vähene liikuvus, kuid saledus.

9. Istuv eluviis

Saledad inimesed liiguvad palju tööpostil. Uuringud on näidanud, et istuva eluviisiga inimesed, kes teevad sagedamini väikeseid pause, tõustes kasvõi korraks püsti, on saledama pihaga kui teised. Ka seistes töötamine istumise asemel aitab kehakaalu langetamisele kaasa. Kui seisad päevas 2 tundi, võid aastaga kaotada 10 kilogrammi.

Allikas: http://expressen.se

loe ja kommenteeri