Saavutatud kehakaalu säilitamine 03 Apr

Oled jõudnud enda seatud eesmärgini ning saanud lahti viimasest lisakilost. Nüüd tuleb järgmine väljakutse - soovkaalu säilitamine. Siit sulle 8 nõuannet, kuidas vältida uut kaalutõusu ning hoida oma vaevaga saavutatud kaalu.

1. Mõtle positiivselt

Kiida iseennast, oled ju saavutanud oma soovkaalu. Ole õnnelik ning enda üle uhke! Ära hakka oma kehas järgmisi vigu otsima, vaid vaata end iga päev peeglist ning mõtle „ma olen ilus“. See hoiab sind motiveerituna ning aitab saavutatud kehakaalu hoida.

2. Ära lõpeta söömist

Ära jäta söögikordi vahele hirmus, et võtad jälle kaalus juurde. See viib hoopis selleni, et tarbid tagasi kõik vahelejäetud söögikordade kalorid, pannes kehakaalu nii taas tõusma. Söö nagu tavaliselt ning naudi toitu.

3. Söö oma meeltega

Mõtlematu näksimine televiisori ees võib olla üks Sinu varasema kaalutõusu põhjustest. Seepärast söö kõigi oma meeltega. Nii sööd ka aeglasemalt, kuid tunned täiskõhutunnet kiiremini. Mõtle sellele, kuidas toit maitseb ja lõhnab ning mida sa parajasti sööd.

4. Jätka liikumist

Igapäevane liikumine on sinu tervise jaoks vajalik, olenemata sellest, kas tahad kaalust alla võtta või saavutatud kaalu hoida. Proovi treeningsaalis uusi treeninguid, käi ujumas, mängi lastega või mine lihtsalt jalutama. Tee tegevusi, mis sulle meeldivad, nii ei tundu see ebameeldiva survena.

5. Tee jõutrenni

Jõutreening põletab rasva ning muudab su keha tugevaks ning kauniks. Kui kaalulanguse järel on palju liigset nahka, on vastupidavustreening samas parem alternatiiv.

6. Leia tuge lähedastelt

Leia omale toetajad lähedaste, sõprade või naabrite hulgast, kes soovivad järgida sinu uut, tervislikumat elu. Toetuse korral on tunduvalt lihtsam kaalu stabiilsena hoida. Toetage ning suunake üksteist.

7. Täida toidupäevikut

Uuringud on näidanud, et kõige parem kaalulangetamise viis on toidupäeviku täitmine, kirjutades ülesse kõik, mida sööd ja jood. See paneb sind oma toitumise üle järele mõtlema ning aitab teha tervislikumaid valikuid. Ka treeningpäeviku täitmine võib kasulikuks osutuda, sest aitab säilitada motivatsiooni ning tekitab meeldiva treeningrutiini.

8. Joo palju vett

Ennelõunal tekkiv tühja kõhu tunne võib olla hoopis märguanne janust. Seepärast joo päeva jooksul palju vett. Pane veekann lauale või veepudel kotti, et vesi oleks alati kättesaadav.

Allikas: http://sheknows.com

loe ja kommenteeri