Põleta rasva vol. 1 31 Okt

Kuhu kaob rasv kaalulanguse korral? Verre, tualetti või muutub energiaks? Miks rasv kehalt ühtlaselt ei kao? Katsume neile küsimustele selle artikliseeria abiga vastata.

Igal keha 50 miljardil rasvarakust on väike kotike rasvhapetega. Kui tarbid rohkem kaloreid, kui keha kulutab, siis salvestatakse ülejääk just nimelt nendesse kotikestesse, mis seejärel paisuvad. Kaalulanguse korral vabanevad kotikestest rasvhapped, mis viiakse esmalt verre, sealt edasi aga energiat vajavatesse rakkudesse, näiteks lihaskudedesse. Lihaskudedes lagundatakse rasvhhapped aineteks, mida keha energiatootmiseks vajab.

Treenides madala intensiivsusega, saavutad kõrgema protsentuaalse rasvapõletuse, näiteks kiiresti jalutades või rahulikult jalgrattaga sõites. Kui soovid aga ülekilodest vabaneda, pead kulutama teatud arvu kaloreid. Siis on oluline treenida võimalikult kõrge intensiivsusega.

Mida kõrgema intensiivsusega on treening, seda aktiivsem on hilisem ainevahetus, sest keha vajab suures koguses täiendavat energiat taastumiseks. Seetõttu on intensiivse treeningu järel inimestel ka keskmisest suurem isu. Eelkõige tuleks pärast tõsist trenni tarbida süsivesikuid, sest keha kulutab neid kõrge intensiivsusega treeningu kestel palju. Madala intensiivsusega soovitame treenida aga inimestel, kelle eesmärgiks on kaalust alla võtta, kuid intensiivsele treeningule järgnevad isud seda ei luba.

Inimene ei saa ise mõjutada seda, millises kehapiirkonnas on rasvapõletus kõige intensiivsem. Seda isegi eesmärgipäraselt üksnes teatud lihasgruppe treenides. Põhjus: treeningu ajal kasutab keha rasva, mis võetakse verest ja lihastest, mistõttu kõhulihaseid treenides võib väheneda hoopis reie ümbermõõt, sest vereringesse saadab keha näiteks reiel asuva rasvavaru.

Allikas: http://iform.se

loe ja kommenteeri