Piht peeneks mineraalidega 04 Jaan

Mineraalid on olulised meie tervise jaoks, kuid kas teadsid, et need võivad aidata panna kaalu liikuma õiges suunas?

Kaltsium

Kaltsiumirikas toit võib aidata sul kaalu hoida. Kui teadlased uurisid kahe erineva grupi toitumist, tuli välja, et need, kes tarbisid vähemalt 2 200 mg kaltsiumi päevas, kahekordistasid oma rasvapõletust, võrreldes grupiga, kes tarbisid vähem kaltsiumi. Mineraalil on ka suutlikkus takistada jämesoolel rasva omastamist, mis kiirendab omakorda kaalulangust.

Kaalulangust kiirendab ka kaltsiumi tarbimine koos D-vitamiiniga - sellist ühendust pakub näiteks rasvane kala. Kui soovid rasva kiiresti põletada, tarbi D-vitamiini, süües piimatooteid, laagerdatud kõva juustu, pähkleid ja brokolit.

Tsink

Tsingipuudus võib muuta organismil toidu seedimise raskemaks, sest aeglustunud rasvapõletus ajab kõhu punni. Uuringud on näidanud, et tsingipuudus suurendab ka isu.

Immuunsussüsteemi tugevdamiseks proovi süüa nii tsingirikast toitu, kui võimalik: munad, piimatooted, idud, pähklid ja päevalilleseemned on siin abiks.

Kroom

Kes tunneb vastupandamatut koogiisu, see peaks proovima kroomi. See on mineraal, mis suudab vähendada magusaisu, tasakaalustades samas veresuhkru taset ning vähendades insuliinitundlikkust.

Kroomi saad kuivatatud puuviljadest, pähklitest, lihast ja pärmi sisaldavatest toodetest.

Allikas: http://mabra.com

loe ja kommenteeri