Näib unistusena, et šokolaad, paljude inimeste nõrkus, suudaks vabastada ülekaalust. Taani teadlased töötavad aga selle nimel, et šokolaad täidaks veelgi paremini kõhtu, oleks maitsvam, kuid kiirendaks organismi rasvapõletust.
Loodus on tumedasse šokolaadi lisanud juba palju kasulikke aineid: theobromiin on aine, mis sarnaneb kofeiiniga, eraldades kehas adrenaliini, mis suurendab rasvapõletust. Lisades sinna juurde tšillit ning rohelist teed, suureneb rasvapõletus veelgi. Looduslikult leidub šokolaadis steariinhapet ehk täiskõhutunnet tekitavat rasva, lisades sinna linaseemneid, suureneb täiskõhutunne veelgi.
Linaseemned annavad šokolaadile pähklise maitse, kuid seemne kiudkest takistab teatud rasvade omastamist.
Ei tšilli ega linaseemned kuulu ohtlike ainete hulka, mistõttu leiab Kopenhaageni ülikoolis tegutseva šokolaaditeadlaste meeskonna juht professor Arne Astrup, et tarbijad kõrvalmõjude päras muretsema ei pea.
Allikas: http://www.sydsvenskan.se/