Miks on viimased kaks kilo nii visad kaduma? 07 Mär

Kõik, kes on kunagi oma kaalust hulga kilosid kaotanud (näiteks üheksa või rohkem), võivad rääkida, et esimesed kaks kilo kadusid kui lennates, ning  viimase kahega oli kõige raskem. Anname Teile siin mõned nõuanded, kuidas koera sabast siiski üle saada.


Olge kannatlik

Mida lähemale oma eesmärgiks püstitatud kaalule jõuate, seda aeglasemalt kaal tavaliselt langema hakkab. Kuigi frustratsiooni tekitav, püüdke mõelda, et Teie organism valmistub sel moel justkui pehmeks maandumiseks. Kui kilod kaovad väga ruttu, on ülimalt tõenäoline, et nad selsamal minutil, mil Te dieedipidamise lõpetate, ka sama kiiresti tagasi tulema hakkavad.

Järkjärgult viimastest kilodest vabanemise ajal toimub tegelikult üleminek  kaalu säilitamisfaasi. Kui viimase pooleteise kilo peale kulub kuus kuud, on Teil palju suurem tõenäosus saavutatud kaalu juurde püsima jääda,  sest Teil on olnud oma söömisharjumuste kontrollimiseks kuus lisakuud.


Vähendage kalorite hulka veelgi - kuid mitte iga päev
Teil võib olla tarvis oma menüüd veel veidi kärpida, et tekitada viimastest kilodest vabanemiseks kaloridefitsiiti. Samas võib kalorihulga vähendamine anda tagasilöögi - keha saab signaali, et energiat on vaja kokku hoida. Kuid keha on võimalik ka üle kavaldada: kui Teie päevane kaloritarbimine jääb praegu umbes 1800 kalori kanti, püüdke tekitada vaheldus, nii et igal teisel päeval oleks Teie poolt tarbitavate kalorite hulk 1300. Sel moel kärbite nädalaga veel umbes 1500 kalorit. Igapäevaselt vahelduv kalorihulk peaks ainevahetuse kohanemise ära hoidma - ja Teie jõuate võidukalt eesmärgini.


Treenige vaheldusrikkalt
Inimese keha nõuab efektiivsust.Kui treeningurutiin on kogu aeg sama, õpivad lihased selle treeningu peale vähem energiat kulutama, mille tulemusena põletab keha vähem kaloreid. (Ärge unustage, et teatavasti kuvab treeningsaalide kardioseadmete näidik calories burned (e.k. kulutatud kalorite hulk) ebatäpset infot! Treeningsessioonide vältel kulutatud kalorihulga maksimeerimiseks proovige mõnda uut treeningut, teist kardioseadet või lihtsalt teist programmi oma lemmik-kardioseadmel. Võib olla parimat rasvapõletusprogrammi? Intervall-treeningut! Kui olete aga rohkem lihttehnoloogiliste treeningviiside nagu kõndimise või sörkjooksu harrastaja, püüdke leida uus marsruut, kuhu jääks mõni küngas rohkem kui tavaliselt, või elavdage oma rutiini mõne 60-sekundilise sprindiga.


Kontrollige eesmärgid üle
Ja lõpuks, mõelge läbi, kas Teil ikka on tarvis neist kahest viimasest kilost vabaneda. Kindlasti ei tähenda minu nõuanne, et Teil tuleks oma eesmärkidest loobuda või leppida vähemaga kui parima tulemusega! Kuid Te märkisite oma kirjakeses, et Te ei ole ülekaaluline. Mulle jäi mulje, et Te olete oma dieedi osas äärmiselt püüdlik ja distsiplineeritud. Kas need viimased kaks kilo on küsimus sobimisest mõne kindla rõivasuuruse sisse või vastamisest meedias esitatud ebarealistlikele iluideaalidele? Need on küsimused, millele ainult Teie ise õiget vastust teate. Võimalik, et keha saadab Teile sõnumi: võib olla oled oma pikkust arvestades saavutanud Sulle parima kaalu!

 

Allikas: http://www.self.com

loe ja kommenteeri