Luba endale üks alkoholivaba kuu 26 Okt

Suvised grillpeod ning klaas veini sügisel kamina ees lisavad nii mõnegi liigse kilo. Proovi teha alkoholivaba kuu, mille abil võid kaalust kaotada kuni neli kilo.

Paar klaasi veini toidu kõrvale on muidugi mõnus või klaasike kamina ees, kuid sama mõnusalt kogunevad alkoholist tulnud kalorid ka kõhule. Kui soovid kaalust alla võtta, võib alkoholitarbimine seda raskendada ning rasvapõletuse seisma panna.

Keha hakkab tegelema alkoholi lagundamisega enne, kui ta suudab rasva põletada. Ainevahetus peatatakse ning seepärast salvestab keha kogu saadud toidu rasvana, selle asemel, et seda põletada. Lisaks kuivendab see organismi.

Alkohol mõjub negatiivselt ka meie öise une kvaliteedile. Kahe klaasi veini järel võib uinumine olla lihtsam, kuid une kvaliteet selle võrra langeb, sest sügava une aeg lüheneb. Kui magad liiga vähe, väheneb ka rasvapõletus, halveneb organismi taastumisvõime ning rakkude uuenemine.

Kõrvalmõju on ka järgmisel päeval tekkiv väsimus, mille tõttu jätad kergemini trenni vahele ning soovid süüa rohkem ja ebatervislikumalt.

Kui oled naine, peaksid alkoholi tarbimisega veelgi ettevaatlikum olema, sest naised taluvad alkoholi halvemini kui mehed. Meestel on kehas rohkem lihaskiude ning alkohol jaotatakse kehas laiali. Pealegi põletab meeste organism ka alkoholi kiiremini.

Naiste hulgas on muutunud probleemiks veinid pappkarbis, nn bag-in-box, sest sealt on lihtsam toidu kõrvale igapäevaselt veini võtta. Lisaks ei ole pappkarbist näha, kui palju on joodud, mistõttu juuakse rohkem ja sagedamini kui algselt plaanitud.

Kui soovid veinijoomisele piiri panna, võta parem väikesed pudelid, kuhu mahubki sisse ainult üks klaas.

Tervise mõttes on parem tarbida punast veini kui likööre ning magusaid jooke. Ka šampus sisaldab üsna palju suhkrut.

Kui soovid kaalust alla võtte ning vormi saada, siis kiiremini eesmärgile jõudmiseks loobu alkoholist vähemalt kuuks ajaks. Kui alkoholist loobumisele järgneb ka tervislik toitumine ning treening, võid kaotada ühe kuuga kuni neli kilo. Lisaks lihtsustab see hiljem samas rütmis jätkamist ning ka edaspidi vähem alkoholi tarbimist.

Allikas: http://expressen.se

loe ja kommenteeri