Ülekaaluga tuleks tegeleda varases nooruses 26 Apr

Suures ülekaalus väikelapsi on võimalik aidata kaalust alla võtta, õpetades neid oma harjumusi muutma. Senini on see näidanud häid tulemusi. Oluline on seda teha aga varases nooruses, sest toitumis- ja treeningharjumuste muutmine ei ole teismeliste puhul enam sama lihtne, kirjutab sund.nu.

Rootsis Karolinska Instituudis uuriti rasvumisvastaseid ravimeetodeid, mis põhinevad eelkõige harjumuste muutmisel, muutes lapse toitumist ja liikumist. Kolme aasta jooksul kohtusid lapsed meeskonnaga, kuhu kuulusid arst, psühholoog, füsioterapeut, meditsiiniõde ning dietist.

Uuringus osales 643 väikelast ja teismelist vanuses 6-16 aastat. Tulemused näitasid, et väikelastel, kel oli tugev ülekaal, oli ravist abi isegi rohkem kui mõõdukalt rasvunud lastel. Mida vanema lapsega oli tegemist, seda raskem oli muuta lapse toitumis- ja treeningharjumusi. Teismelistel, kel oli mõõdukas rasvumine, oli ravist veidi abi, kuid suure ülekaalu all kannatavate teismeliste puhul ei andnud ravi mingeid tulemusi.

Samal ajal oli teada, et paljude rasvunud teismeliste puhul oli kaaluprobleem esinenud juba algklassides ehk vanuses, mil oleks võimalik toitumis- ja treeningharjumustes teha muutusi.

See tähendab, et laste ülekaaluga peaks tegelema koheselt, mitte laskma probleemil süveneda.

Allikas: http://sund.nu

loe ja kommenteeri