Ära lase nädalavahetusel kaalualandamist nullida 09 Jul

Foto: Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

Foto: Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

Oled terve nädala eeskujulikult dieeti jälginud ning saavutamas oma kaalualandamise eesmärki, kuid nädalavahetus võib kõik senised pingutused nullida. Eriti suur oht on selleks siis, kui nädalavahetus on täis perekonnaüritusi, pidusid sõpradega ja muud toredat, mis on seni seostunud hea söögi ning alkoholiga. Kõige lihtsam libastumisest pääsemiseks on teha endale plaan. Kui on võimalik toite planeerida, saad juba ette söödava koguse ja toidud ära planeerida.
Lisaks ära lase nädalavahetusel kõrvale kalduda oma tavapärasest treeningrutiinist. See hoiab ainevahetuse käigus ning tõstab ka motivatsiooni toitumist jälgida.

Kui planeerid õhtusööki, jää oma tervislike valikute juurde, sest sellest võidavad kõik õhtusöögil osalejad. Lisa praele värviline salat, valmista maitsev, kuid tervislik supp, kalorivaene magustoit. Lisaks sellele, et kõikide kehad on tänulikud, saad sina oma toitumist jälgida ilma järeleandmisi tegemata.

Ka reisima minnes või väljasõidule on võimalik söök kaasa võtta, näiteks väikesed tervislikud vahepalad, pähklid-rosinad, puuviljad, pudel vett ehk kõik see, mida vajad suure nälja eemale hoidmiseks ning tervislikuks vahepalaks. See võimaldab lihtsamini kiusatustest loobuda ning rõõmsalt kiirsöögikohtadest mööda sõita, mis suure näljatunde korral sageli võimatu on.

Ürituste puhul keskendu ümberringi toimuvale, mitte toidule. Hea nipp on enne peole minemist kõht korralikult täis süüa, siis saad keskenduda külalistele, mitte toidule.

Ära unusta ka oma toidupäevikut täitmast, pannes kirja kõik söödu, isegi kui see ületab päeva soovitatava toidukoguse. Kui oled ise kindel, et nädalavahetused ei ole sinu jaoks probleem ning planeerid ette toitumise, treeningu ning toidupäeviku täitmise, on lihtsam libastumisest hoiduda ning liikuda rõõmsalt oma soovkaalu poole.

Allikas: Mydailymoment.com

loe ja kommenteeri