Tagurpidikook baklažaaniga 23 Aug

tarte tatin1Tarte tatin ehk tagurpidikook on üks lihtne moodus mistahes küpsetist teha. Seda küpsetatakse, põhi ülespidi, aga serveerides keeratakse jälle õigetpidi. Täna teeme soolase koogi baklažaaniga.

450 grammi valmis lehttainast

2 baklažaani

2 sibul

3 küüslauguküünt

3 spl võid

4 spl toiduõli

0,5 tl suhkrut

Tüümiani

Soola

Pipart

100g – 367 kcal

Sibul ja küüslauk hakkida peeneks ja kuumutada toiduõlis 6-7 minutit. Baklažaan lõigata ratasteks ja praadida õlis mõlemalt poolt kergelt pruuniks.Patsutada majapidamispaberiga õlist kuivemaks. Küpsetusvormi põhjas sulatada või ja suhkur. Kõige alla võib laotada seesamiseemneid, tüümiani vms, mida te tahate, et hiljem oleks koogil kõige peal. Sättida baklažaanirattad vormi põhjale, maitsestada tüümiani ning soola-pipraga, laotada peale sibula-küüslaugu segu ja ülejäänud baklažaanid.

Lehttainas rullida ringikujuliselt, 2 cm suuremaks kui küpsetusvorm ja laotada köögiviljasegule peale, surudes ääred sissepoole. Küpsetada 20-25 minutit 180°C juures, kuni tainas on kuldne.

Serveerimisel keerata kook teistpidi.

loe ja kommenteeri