Mida teha vanast kartulist? (2) 17 Jun

kartuli-kilu salatVärske kartul kipub kohe-kohe turulettidele ning kes korra juba uue tuhli maitse suhu saanud, ei see enam vana taha. Aga keldris on salvepõhjas veel mõni kilo vana kartulit alles. Mida sellest teha?

Teada on, et vanast kartulist saab putru ja kartulisalatit paremini teha kui värskest. Kartulisalat ei pruugi aga tähendada ainult seda tuntud sünnipäevalaudade varianti vorsti, herneste ja hapukoorega.

Kartulisalat kilu ja munaga

6-8 inimese jaoks

3-4 kartulit

1 paprika

3-4 marineeritud kurki

1 suur heeringas või 1 pk  vürtsikilu fileed

1 keedumuna

Rohelist sibulat

Salatilehti

Toiduõli

Soola

Musta pipart

100 g = 105 kcal

Keetke koorega kartulid kergelt soolases vees pehmeks. Jahutage, puhastage koorest ja lõigake viiludeks. Praadige kergelt pannil läbi. Puhastage ja lõigake tükkideks paprika ja keedumuna, viilutage marineeritud kurgid. Segage omavahel kartul, paprika, muna ja kurgid ning laotage taldrikule salatilehtede peale. Kilufileed keerake rulli ja lisage taldrikule. Puistake taldrikutäis üle rohelise sibulaga, maitsestage soovi korral soola ja pipraga, tilgutage kastmeks peale õli.

loe ja kommenteeri