Kaalust alla odava toiduga (1) 03 Mai

puderTervislik toit ei tähenda, et see su rahakoti tühjaks teeb. Korralikult planeerides võid nii soovkaalu saavutada kui ka raha kokku hoida, et saaksid omale uusi riideid lubada, kirjutab tasteline.se.

Kasulikud soovitused soodsaks kaalulangetamiseks:

  • Söö hommikuks kaerahelbeputru ja muna. Odav ning kiudaineterikas hommikueine, mis sisaldab ka kasulikku Omega-3 rasvhapet. Leivakate on kallis ning putru süües ei pea sa sellele kulutama. Naturaalne jogurt kaerahelveste ja kuivatatud puuviljade ja marjadega on samuti kasulik ja odav. Leivakatteks sobib purustatud avokaado koos küüslauguga, kuid selle säilivusaeg on maksimaalselt 2 päeva.
  • Parim ja odavam vahepala on puuvili ning näiteks pähklid ja mandlid. Hästi töötab ka maitsestamata jogurt kuivatatud puuviljade ja kõrvitsaseemnetega.
  • Kui õhtul tunned nälga, on parem süüa midagi, mis veresuhkru taset ei tõsta, muidu suureneb öine rasvatalletamine. Keedetud muna ning aedviljad oliividega on hea valik. Või avokaado täidetud kodujuustu, singi või tuunikalasalatiga. Kui sul on kiire, on heaks lahenduseks peotäis pähkleid.
  • Tee salat peakapsast ja porganditest, mitte salatilehtedest. See on odavam ning annab enam kiudaineid ja vitamiine. Pitsasalat säilib mitu päeva.
  • Tee suur kogus tomatikastet, mida võib külmutada portsjonitena. Seda saad kasutada pastakastmena, pajaroa alusena või keeta supiks.
  • Osta külmutatud aedvilju suurtes pakendites. Odav toit, mida on võimalik kasutada pajaroogades, suppides, pastakastmetes, vormiroogades ning mis kuulub toidu juurde. Ka külmutatud marjad on hea alternatiiv jogurtisse, putru, magustoitu ning smuutidesse.
  • Liha on sageli kallis, söö selle asemel palju odavat kala. Sügavkülmutatud kala on sageli odavam, lisaks räimed, kohalikud kalad.
  • Peolauale sobib ahjukana. Osta maitsestamata kana, lisa ise maitsetaimi ja soola ning küpseta ahjus koos juurviljadega. Odav ja maitsev.
  • Suuremale rahvahulgale tasub pakkuda ahjus küpsestatud lõhet. Osta see soodsa hinnaga ning pane sügavkülma õiget aega ootama. Paku kõrvale lihtsat salatit ning kastet.
  • Magustoite valmista õuntest, pirnidest, kaerahelvestest, pähklitest, kookosest ja tumedast šokolaadist. Pole kallis ning variante on mitmeid. Näiteks õunakook kaerahelbe katte all, praetud pirnid pähklitega, väikesed šokolaadipallid jms.
  • Mahlad on kallid, annavad palju kaloreid ning tühjendavad kiiresti rahakotti. Joo selle asemel vett, lisades vette sidrunit, laimi või kurgiviile. Rohelist teed on soovitav juua 3 korda päevas, mis kiirendab ka ainevahetust.

Nõuanded külmkapi täitmiseks:

Rahakoti vaenlane ei ole mitte kalllis pidusöök, vaid väikesed argipäevased kallid harjumused, mis maksavad kõige rohkem.

1. Loobu kohvist, saiakestest, šokolaadikookidest ja kiirtoidust.
2. Võta tööle kaasa toidukarp nii sageli kui võimalik.
3. Osta võimalikult vähe poolfabrikaate.
4. Vii sisse üks supi- ning üks aedviljapäev nädalas.
5. Küpseta ise leiba, soovitavalt nii jämedateralist kui võimalik.
6. Valmista ise müslit kaerahelvestest ning kuivatatud puuviljast.

loe ja kommenteeri