Taldrikut ei pea tühjaks sööma! 06 Mai

Kui sageli oled sa kuulnud või öelnud lastele, et nad peavad oma taldriku tühjaks sööma? Viimane aeg on sõnasabast kinni haarata ning see lapsele ütlemata jätta. Hiljutise Ameerikas tehtud uuringu kohaselt mõjub see lapse kehakaalule pigem negatiivselt, kirjutab expressen.se.

Uuring, milles osales 2200 murdeealist ning 3500 täiskasvanut, näitas, et lapse toidukoguste kommenteerimine ei lõppe väikelapseea möödudes, vaid lapsevanemad teevad seda ka murdeealiste lastega.

Kommentaaride tulemusena mõjutatakse last sööma rohkem, kui ta tegelikult sooviks või peaks. Nii ei õpi laps ka ise tajuma, millal kõht on täis, leiab dietist Katie Loth, kes töötab Minnesota ülikoolis.

Kui söömiskoguse määrab ära taldrikul oleva toiduportsjoni suurus, kaotab inimene instinkti, mis aitab tal tunda täiskõhutunnet ning lõpetada selle tunde tekkides söömine.

Uuringus selgus, et isad pööravad taldriku tühjaks söömisele suuremat tähelepanu ning eriti rangeid nõudmisi esitatakse poisslastele.

Kui soovid, et sinu laps tulevikus ülekaaluga kimpus ei oleks, lase tal süüa just nii palju, kui ta ise soovib. Nii teed heateo oma lapse tervisele, kuigi sisemuses tahaksid soovitada tal taldriku tühjaks söömist. Proovi sellest ka ise kinni pidada. Sa ei pea sööma taldrikut tühjaks, kui tunned, et kõht on juba täis.

loe ja kommenteeri