Rinnaga toitmine mõjub lapse kehakaalule hästi 25 Apr

Imikud, keda toidetakse rinnaga, on hilisemas elus tänu headele bakteritele vähem rasvunud, kirjutab Aftonbladet.

Lõpuks on selgunud, miks rinnapiima saanud lastel on aastaid hiljem kehakaalu kergem hoida. Rootsis, Sahlgrenska haiglas on teadlased suutnud tõestada, et rinnapiimast saab laps baktereid, mis aitavad parandada soolestiku tervist. Seda, et soolestiku bakterid mõjutavad kehakaalu, on näidanud mitmed uuringud.

Hiljuti suutsid Ameerika teadlased tõestada, et maovähendusoperatsioonid ei muuda mitte ainult magu väiksemaks, vaid selle käigus muutub ka soolestiku mikrofloora, mis sarnaneb siis saledata inimeste soolestiku mikrofloorale. Teadlaste arvates on see üheks maovähendusoperatsiooni teinud inimeste kaalulanguse põhjuseks.

Kui teadlased siirdasid maovähendusoperatsiooni läbinud hiirte soolestiku mikrofloorat hiirtele, keda ei olnud opereeritud ning kelle organismis vastavad bakterid puudusid, võtsid ka viimased kaalust alla.

USAs loodetakse, et uuring, mis avaldati ajakirjas Science Translational Medicine, aitab teadlastel leida alternatiive maovähendusoperatsioonidele, et vältida edaspidi kirurgilisi sekkumisi.

Sahlgrenska ülikooli haiglas proovitakse käituda ennetavalt, andes häid baktereid probiootikumidena beebidele, keda rinnaga ei toideta.

Allikas: http://aftonbladet.se

loe ja kommenteeri