Puhkusega vormi! (1) 05 Aug

Lõpuks ometi puhkus - aeg patareide laadimiseks. Võimalus võtta vabalt, nautida toitu, süüa jäätist ja magusat. Kui kogu puhkuse aja rannas vedeleda, võib see mõjuda halvasti nii sinu vormile kui ka tervisele. Puhkuselt tagasi saabud sel juhul halvema tervise ning paari lisakiloga.

Kolmenädalase puhkuse jooksul, mille käigus sööd valimatult ning liigud minimaalselt, on võimalik juurde võtta 5 kilo ning kaotada 1,2 kilo lihaseid. Selleks ei ole vaja teha muud, kui vedeleda rannas, süüa keskmisest rohkem ning patustada jäätise või veiniga.

Kui otsustad aga veeta oma puhkuse aktiivselt, on võimalik sama ajaga maha võtta 2 kilo, nii et argipäeva naased tervisliku, rõõmsa ja energiast pakatavana. Selleks piisab aktiivsest treeningust keskmiselt 5-6 korda nädalas, olgu treeningviisiks siis rattasõit, metsas jalutamine, sõudmine või ujumine. Tervislik toit ennekõike, kuid liikumisharjumuste juurutamise tõttu on võimalik endale ka veidi rohkem lubada.

Aktiivne puhkus aitab kaalu langetada, sest liikudes põletab keha rohkem kaloreid ning vabaned toiduga saadud energiast. Lihasmass võib selle ajaga suureneda kuni 10 protsenti ning hapnikuomastamise võime kasvada samuti kuni 10 protsenti. Vererõhk ja pulss langevad nagu ka vererasva tase, paranevad stresstitaluvus ja uni.

Allikas: http://iform.se

loe ja kommenteeri