Eduka kaalujälgija kuus tunnust 09 Mai

 

Kindlasti oled sinagi kuulnud inimesi ütlemas: „Kaalu langetamine on lihtne, keeruline on kaalu säilitamine.“ Tegelikult on kaalu langetamine raske, selle säilitamine aga veel raskem.

 

Jäädav kaalukaotus eeldab suurt muutust, mis on paljude jaoks raskesti saavutatav. Tuleb muuta seda, mida ja kui palju süüakse. Tuleb tekitada treeningrutiin ja muutuda igapäevaselt aktiivsemaks. Rääkimata muutustest magamisharjumustes, päevakavas ja ostukorvis – seda kõike kokku on palju.

 

Kõige olulisem pole aga see, mida sa teed, vaid see, kuidas mõtled. Suhtumist muutmata on väga keeruline saleneda ja kauakestva efekti saavutamine osutub ilmvõimatuks.

 

Edukad kaalulangetajad on oma figuuri saavutanud suuresti tänu muutunud mõtteviisile. Siit mõned tüüpilised mõtteterad edukatelt kaalujälgijatelt, mis korduvad vestlusest vestlusesse.

 

1. Ma usun, et ma saan hakkama.

 

Mina vastutan ja kontrollin oma saatust. Mul on selge nägemus, kuidas ma soovin elada. Märksõnadeks on seejuures tervislikkus, saledus ja aktiivsus. Ma usun selle visiooni võimalikkusesse ja olen veendunud, et suudan püstitatud eesmärgi ka saavutada. Ma olen kõigile ebamugavustele vaatamata valmis tervislikult toituma ja treenima. Tulemused sõltuvad üksnes minust, mitte välistest faktoritest nagu teised inimesed.

2. Ma ennetan, mitte ei tegele tagajärgedega

 

Ma mõtlen ette, mida ma päeval söön või millal treenin. Kui ma pean kohe pärast tööd treeningsaali jõudma, siis panen treeningvarustuse juba hommikul autosse. Kiire päev eeldab, et valmistan endale hommikul midagi tervislikku kaasa. Restoranimenüüga tutvun eelnevalt internetis. Nädalavahetusel mõtlen aegsasti läbi nädala menüü ja trennigraafiku. Mul on alati varuks ka plaan B, juhuks kui tuleb ette ootamatusi.

3. Ma olen distsiplineeritud

Ma teen asju, sest neid on vaja teha. Treenimine ja kokkamine pole alati meeldivad tegevused, kuid see pole veel põhjus käega löömiseks. Ma keskendun alati oma visioonile. Ma ei mõtle praegusele momendile, vaid sellele, kuidas ma ennast tulevikus tunnen.

4. Ma jagan oma plaane ja eesmärke

 

Minu pere ja sõbrad teavad väga hästi, et enese eest hoolitsemine ning kaalu jälgimine on minu jaoks kesksed väärtused. Ma ei pea kellegi ees vabandama. Mõnikord ei saa ma sõpradega lõbusalt aega veeta, sest pean samal ajal treenima. Teinekord nõuan ma teises restoranis söömist, mille menüü on tervislikum, kuid ma ei tunne seepärast piinlikkust. Samas ei ole ma kunagi üksi – mul on alati sõpru-tuttavaid, kelle käest abi küsida.

 

5. Ma olen kangekaelne

Kui ma kukun, tõusen ma alati uuesti püsti ning mõtlen välja viisi, kuidas edasi liikuda. Elu mängib meile tihti vingerpussi, kuid see pole veel põhjus tervislikest harjumustest loobumiseks. Ma tean, et toit ja televiisor pole minu probleemidele lahenduseks. Ma tulen reaalsusega toime ja oskan ka kõige õnnetumast situatsioonist terve nahaga välja tulla.


6. Ma ei ole täiuslik

 

Ma olen kõigest inimene, kes annab endast parima. Üks libastumine ei mõjuta pöördumatult suurt pilti – ma lihtsalt jätkan sealt, kust pooleli jäin. Ma ei ole enda peale pahane, kui paar kilo on juurde tulnud. Kaalunumber ei defineeri minu olemust, see ei muuda mind heaks ega halvaks inimeseks. Kaal ütleb mulle üksnes, kui kaugel ma oma eesmärkidest olen.

 

Püsiv kaalulangus eeldab värsket mõtteviisi. Õnnestumiseks pead sa mõtlema ja tegutsema nagu sale inimene ja seda enne, kui sa oled oma eesmärgi saavutanud. Kui see tundub esialgu kohmakana, siis katsu teeselda. Mida varem sa omandad eduka kaalulangetaja mõtteviisi, seda varem hakkab sinu kaal langema. Tervislikkus muutub nii sinu uue identiteedi osaks.

 

Allikas: http://www.sparkpeople.com/

 

loe ja kommenteeri