7 nõuannet edukaks kaalulanguseks 25 Jaan

 

Kuidas toimida, et kaalulangus oleks edukas? Siit seitse nõuannet, mis kindlasti edukusele kaasa aitavad.
 
1. Jälgi alati oma eesmärki
 
Eesmärgid ei tohi ununeda: neid on vaja pidevalt näha oma silme ees ning neile mõelda sageli. Seepärast ümbritse end nii paljude meeldetuletustega kui võimalik. Aseta meeldetuletuskleeps külmkapile, arvuti ekraanile, vannitoa peeglile või märgi kalendrisse.
 
2. Alusta rahulikult
 
Väldi viga, mida peaaegu kõik kaalulangetamisega alustajad teevad, st ära proovi oma toitumisharjumusi korraga ja täielikult muuta. Nädalas ei ole võimalik kaalust kaotada 4 kilo, küll aga on võimalik kaotada 0,5-1 kg, nii et dieet oleks tervislik ja pikaajaline. Alusta väikestest muudatustest, mis aja jooksul kumuleerudes annavad kokku suure.
 
3. Otsi tuge
 
Kui paljud meist on saavutanud midagi, ilma kelleltki tuge või nõuannet saamata? Arvatavasti mitte keegi. Enamik inimesi vajavad vähemalt vahetevahel teiste nõuannet, toetust ja abi. Tugi, olgu selleks siis jagatud kogemus, kiitus või lohutav õlapatsutus, on suure väärtusega. Seepärast otsi tuge oma lähedastelt, et saaksid edukalt tervisliku kehakaalu suunas liikuda ning seatud eesmärgi saavutada.
 
4. Keskendu igapäevastele harjumustele
 
Tervislik eluviis rajaneb igapäevastel väikestel tegevustel, mida sa pidevalt sooritad. Tervislikud valikud peaksid muutuma sama loomulikuks kui igapäevane hambapesu või enda järel ukse lukustamine. Tekita omale uusi harjumusi, kuid keskendu ühele harjumusele korraga.
 
5. Ära lõpeta kunagi õppimist
 
Tervislik elustiil on protsess, see on pigem teekond kui lõpp-peatus. Sul on alati võimalik õppida midagi uut toitumise, treeningu ning iseenda kohta, kui oled valmis uute kogemuste ja teadmiste vastu võtmiseks.
 
6. Naudi!
 
Kes on öelnud, et tervislik eluviis peab olema igav. Võta seda kui põnevat seiklust, mille abil sul iseennast avastada on võimalik. Naudi teekonda ning muuda see võimalikult lõbusaks, olgu naudinguallikaks siis grupitreeningutega liitumine, põneva toitumisajakirja tellimine või regulaarsed jalutuskäigud sõpradega.
 
7. Pane kõik paberile kirja
 
Seades endale esimese eesmärgi, jälgides oma igapäevast toitumist või jagades oma kõige personaalsemaid mõtteid, aitab kirjutamine oma ideid, kannatusi ja edusamme paremini mõista ja jälgida. Alusta eesmärgi üles kirjutamisest, mh mõtle ka väikestele vahe-eesmärkidele. Seejärel nuputa välja, kuidas plaanid eesmärke täitma hakata.
 
loe ja kommenteeri